Recept

Krevety v kokosové rýži s bazalkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 26741
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Bazalka
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
120 g Houby Shitake sušené
50 g Kokos - mletý (Kopra)
350 g Krevety tygří - loupané
425 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
250 g Rýže jasmínová
1 l Voda pitná
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
17% Sacharidy 60 g
41% Tuky 30 g
13% Sodík 261 mg
43% Bílkoviny 24 g

Krevety v kokosové rýži s bazalkou postup přípravy receptu:

1

V misce s horkou vodou půl hodiny máčíme houby. Poté houby scedíme a kloboučky bez třenů nakrájíme na pásky.

2

Krevety vyloupeme, očistíme a uvaříme.

3

Na lžíci oleje ve woku smažíme pokrájené cibulky, na plátky nakrájenou chilli papričku bez semínek a sušený strouhaný kokos. Až cibulka zezlátne, vsypeme připravené houby a ještě restujeme. Po čtyřech minutách přidáme rýži, za stálého mícháni ji dvě minuty smažíme, poté vlijeme vývar, přivedeme k varu. Pokračujeme ve varu na mírném plameni, přidáme kokosové mléko a necháme probublávat.

4

Po čtvrt hodině vmícháme uvařené krevety, bazalku, chvilku prohříváme a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept