Recept

Plněné lilkové závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 26748
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 ks Bazalka
8 ks Chřest zelený
2 ks Lilek
50 g Olivy černé
100 g Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 19 g
12% Sodík 238 mg
24% Bílkoviny 13 g

Plněné lilkové závitky postup přípravy receptu:

1

Lilky a chřest omyjeme. Lilkům odkrojíme konce a podélně nakrájíme na 8 plátků. Osolíme je a 30 minut necháme odpočívat. Potom je pečlivě opláchneme a usušíme. Nakrájíme na porce a grilujeme, dokud malinko nezhnědnou.

2

Dolní třetinu chřestu a konce odkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut na skus. Vodu odlijeme a chřest necháme okapat.

3

Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a rozdrobíme sýr.

4

Na plátek lilku položíme stonek chřestu, posypeme sýrem a trochou rajčat a oliv. Plátek srolujeme a s jedním lístkem bazalky zajistíme párátkem.

Poznámka

Lilek (baklažán) je stejně jako brambora nebo rajče dvouděložná rostlina. Při nákupu si dáváme pozor na to, aby plody na hmat nebyly příliš měkké a nebyly na nich hnědé skvrny. Lilky můžeme místo grilování opéct na oleji na pánvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept