Plněné lilkové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné lilkové závitky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 26748 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
8 ks | Chřest zelený |
2 ks | Lilek |
50 g | Olivy černé |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olivy černé, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné lilkové závitky postup přípravy receptu:
1 | Lilky a chřest omyjeme. Lilkům odkrojíme konce a podélně nakrájíme na 8 plátků. Osolíme je a 30 minut necháme odpočívat. Potom je pečlivě opláchneme a usušíme. Nakrájíme na porce a grilujeme, dokud malinko nezhnědnou. |
2 | Dolní třetinu chřestu a konce odkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut na skus. Vodu odlijeme a chřest necháme okapat. |
3 | Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a rozdrobíme sýr. |
4 | Na plátek lilku položíme stonek chřestu, posypeme sýrem a trochou rajčat a oliv. Plátek srolujeme a s jedním lístkem bazalky zajistíme párátkem. |
Poznámka
Lilek (baklažán) je stejně jako brambora nebo rajče dvouděložná rostlina. Při nákupu si dáváme pozor na to, aby plody na hmat nebyly příliš měkké a nebyly na nich hnědé skvrny. Lilky můžeme místo grilování opéct na oleji na pánvi.