Pudink z červeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z červeného ovoce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2675 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
250 g | Angrešt |
100 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
1 ks | Máta |
250 g | Rybíz červený |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 533,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 333,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Máta, Rybíz červený, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Pudink z červeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Jahody, rybíz a angrešt odstopkujeme. Asi 100g rybízu odložíme stranou na dozdobení. Ovoce rozmačkáme na pyré, postupně přimícháme cukr. |
2 | Plátky želatiny rozpustíme v citronové šťávě, přidáme ovocnou kaši a důkladně promícháme. |
3 | Bábovkovou formu vymažeme, na dno nasypeme rybíz, nalijeme ovocnou směs a dáme na cca 2 hodiny vychladit do lednice. |
4 | Poté hotový pudink vyklopíme na talíř, dozdobíme rybízem a snítkou máty a ihned podáváme. |