Recept

Bažantí polévka krémová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26750

Ingredience

1 kg Bažantí hruď
4 ks Jalovec
100 g Lišky čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 l Voda pitná
2 cl Víno portské
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
8% Sacharidy 27 g
43% Tuky 32 g
31% Sodík 622 mg
99% Bílkoviny 55 g

Bažantí polévka krémová postup přípravy receptu:

1

Kostru bažanta a vnitřnosti omyjeme, osušíme, smažíme v oleji dozlatova asi 4 minuty. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce. Smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme 1 l vody, přivedeme k varu. Polévku osolíme a přidáme rozmačkané jalovčinky. Vše pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

2

Slaninu nadrobno nakrájíme a osmažíme v druhém srnci. Zaprášíme moukou a opražíme dozlatova. Vývar přecedíme, smícháme dohladka s jíškou, necháme přejít varem. Přidáme okapané lišky a polévku opepříme. Vše asi 5 minut povaříme, pak ochutíme portským vínem. Smetanu ušleháme do polotuha. Polévku nalijeme na talíře a ozdobíme smetanou a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept