Bažantí polévka krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí polévka krémová
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26750 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kg | Bažantí hruď |
4 ks | Jalovec |
100 g | Lišky čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
2 cl | Víno portské |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 66,6mg |
Draslík | 92,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí hruď, Jalovec, Lišky čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí polévka krémová postup přípravy receptu:
1 | Kostru bažanta a vnitřnosti omyjeme, osušíme, smažíme v oleji dozlatova asi 4 minuty. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce. Smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme 1 l vody, přivedeme k varu. Polévku osolíme a přidáme rozmačkané jalovčinky. Vše pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 30 minut. |
2 | Slaninu nadrobno nakrájíme a osmažíme v druhém srnci. Zaprášíme moukou a opražíme dozlatova. Vývar přecedíme, smícháme dohladka s jíškou, necháme přejít varem. Přidáme okapané lišky a polévku opepříme. Vše asi 5 minut povaříme, pak ochutíme portským vínem. Smetanu ušleháme do polotuha. Polévku nalijeme na talíře a ozdobíme smetanou a petrželkou. |