Recept

Severská jehněčí paštika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26751

Ingredience

60 g Cibule
300 g Játra jehněčí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Sardelové řezy
30 ml Sherry brandy
150 g Slanina vepřová
125 g Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 783kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
53% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Severská jehněčí paštika postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky.

2

Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy.

3

Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept