Severská jehněčí paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Severská jehněčí paštika
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26751 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 g | Cibule |
300 g | Játra jehněčí |
10 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sardelové řezy |
30 ml | Sherry brandy |
150 g | Slanina vepřová |
125 g | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 388,0mg |
Draslík | 397,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra jehněčí, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Severská jehněčí paštika postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky. |
2 | Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy. |
3 | Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut. |