Recept

Čočka s rýží a smetanovým jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26752
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Celer - nať
8 ks Cibule perlová
50 g Čočka jedlá
0,5 kávová lžička Hřebíček
8 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kmín římský
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Řeřicha
100 g Rýže neloupaná (Natural)
2 kávová lžička Sůl
0,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
12% Sacharidy 43 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 456 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čočka s rýží a smetanovým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Propranou rýži s přebranou promytou čočkou dáme do zeleninového vývaru, přidáme sůl, pepř, mletý zázvor a omytou větvičku celerové natě. Vaříme 20 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Uvařenou čočku s rýži scedíme, necháme odkapat.

2

Do woku dáme máslo s pepřem, promícháme a když je rozpálené, přidáme oloupané perlové cibulky, které na pepřovém másle restujeme dozlatova 4-5 minut. Pak přidáme čočku s rýží, ochutíme mletým hřebíčkem, římským kmínem a malinovým octem. Za stálého míchání krátce opečeme.

3

Jogurt smícháme s drobně pokrájenou řeřichou a špetkou soli.

4

Čočku s rýží rozdělíme do misek, na každou porci dáme 2 lžíce jogurtu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept