Bažantí paštička v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí paštička v kapustě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bažantí stehno |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Kapusta hlávková |
150 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř cayenský |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 692,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažantí stehno, Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí paštička v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C. |
2 | Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů. |
3 | Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a dušenými jablky.