Recept

Uzené maso pečené se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 26754

Ingredience

200 g Brambory
80 g Celer bulvový
15 g Celer - nať
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 špetka Kmín drcený
60 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
6% Sacharidy 23 g
164% Tuky 123 g
79% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Uzené maso pečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájené omyté brambory, česnek, půlku celeru, mrkev a cibuli. Maso nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme špetkou kmínu a vložíme do pekáčku k zelenině. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut.

2

Pekáček vyndáme z trouby, plátky masa vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře a zeleninu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. K zelenině přimícháme scezený nakládaný hrášek, posekanou petrželku a celerovou nať.

3

Do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme, prohřejeme, až vejce ztuhnou. Zeleninu rodělíme na porce a přiložíme k masu na talíře.

4

Jako příloha jsou vhodné topinky s česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept