Uzené maso pečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso pečené se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26754 |
Ingredience
200 g | Brambory |
80 g | Celer bulvový |
15 g | Celer - nať |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 špetka | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 230,7mg |
Draslík | 481,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kmín drcený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso pečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájené omyté brambory, česnek, půlku celeru, mrkev a cibuli. Maso nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme špetkou kmínu a vložíme do pekáčku k zelenině. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut. |
2 | Pekáček vyndáme z trouby, plátky masa vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře a zeleninu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. K zelenině přimícháme scezený nakládaný hrášek, posekanou petrželku a celerovou nať. |
3 | Do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme, prohřejeme, až vejce ztuhnou. Zeleninu rodělíme na porce a přiložíme k masu na talíře. |
4 | Jako příloha jsou vhodné topinky s česnekem. |