Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26755

Ingredience

50 g Anglická slanina
1200 g Bažant obecný
40 g Chléb konzumní
200 g Jablka
3 polévková lžíce Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
300 g Pórek
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
40 g Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 435kJ
9% Sacharidy 33 g
57% Tuky 43 g
36% Sodík 729 mg
132% Bílkoviny 74 g

Bažant na žampionech postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky.

2

Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky.

3

Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.

4

Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept