Bažant po normandsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant po normandsku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Bažant obecný |
3 polévková lžíce | Calvados |
40 ml | Citronová šťáva |
150 ml | Džus jablečný |
750 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 225,7mg |
Draslík | 942,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Citronová šťáva, Džus jablečný, Jablka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant po normandsku postup přípravy receptu:
1 | Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí, |
2 | pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou. |
3 | Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut. |
4 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát. |
5 | Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky. |