Koroptev s octem balsamico - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev s octem balsamico
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26760 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
150 g | Celer řapíkatý |
120 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Kapary |
1200 g | Koroptev |
150 g | Mrkev kořen |
200 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 188,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer řapíkatý, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Koroptev, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev s octem balsamico postup přípravy receptu:
1 | Koroptve omyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme asi 1 1/2 l vody, přidáme maso i zeleninu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme asi 35 minut. |
2 | Kapary necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Připravíme omáčku: Olej a ocet promícháme, přidáme petrželku a kapary. |
3 | Koroptve vyjmeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Na talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni položíme maso, zalijeme omáčkou a podáváme. |