Kachní maso s omáčkou z višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní maso s omáčkou z višní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26761 |
Ingredience
20 g | Česnek |
800 g | Kachní stehna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 dl | Víno červené |
200 g | Višně |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 238,4mg |
Draslík | 285,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 719,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Víno červené, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní maso s omáčkou z višní postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme tymián, olej, rozmarýn a utřený česnek. |
2 | Do připravené směsi vložíme kachní maso a necháme jeden den v chladničce. |
3 | Na pánvi necháme rozpustit máslo a zprudka na něm orestujeme višně, za stálého míchání přidáme sojovou omáčku, med, víno a vývar. |
4 | Dusíme, dokud směs není hustá přibližně 20 minut. |
5 | Naložené maso grilujeme 15 minut za stálého otáčení. |
6 | Hotové maso podáváme přelité připravenou omáčkou z višní. |