Salát z grilovaných paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z grilovaných paprik
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26765 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
15 g | Česnek |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
2 kávová lžička | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika oranžová |
2 ks | Paprika žlutá |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 195,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z grilovaných paprik postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na grilu opečeme papriky tak, aby byla jejich slupka tmavě zbarvená. |
2 | Hotové papriky necháme vychladnout v uzavřené nádobě. |
3 | Vychladlé papriky zbavíme slupky a nakrájíme. |
4 | V míse smícháme nakrájené papriky, petržel, ocet, olej a sůl. |
5 | Salát podáváme ihned po jeho zhotovení. |