Recept

Divoká kachna s medovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26767
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
1,2 kg Kachna mražená
4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Majoránka
70 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 ks Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
100 g Pomeranče
80 ml Pomerančová šťáva
75 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,601 kcal
Kilojoule 6 700kJ
24% Sacharidy 88 g
167% Tuky 125 g
26% Sodík 522 mg
87% Bílkoviny 49 g

Divoká kachna s medovou krustou postup přípravy receptu:

1

Divoké kachny omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme se zrnky pepře ke kachnám. Kachny pozvolna vaříme asi 50 minut, pak je necháme ve vývaru zchladnout.

2

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachny vyjmeme z vývaru a rozpůlíme je. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, dáme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme dozlatova 10-15 minut.

3

Oheň zmírníme na 180 °C. Rozpustíme část másla, polijeme jím půlky kachny a posypeme lžičkou cukru. Kachnu pečeme dalších 5 minut a mašlovačkou ji potřeme polovinou medu. Znovu pečeme dalších 5 minut dozlatova.

4

Zbytek cukru a medu necháme zkaramelizovat ve zbývajícím másle. Přilijeme vinný ocet, pomerančovou šťávu, necháme přejít varem. Škrob rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Ochutíme a vmícháme dílky pomeranče. Kachnu podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept