Divoká kachna s medovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna s medovou krustou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1,2 kg | Kachna mražená |
4 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Majoránka |
70 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pomeranče |
80 ml | Pomerančová šťáva |
75 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majoránka, Med včelí, Ocet vinný, Pepř černý celý, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna s medovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Divoké kachny omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme se zrnky pepře ke kachnám. Kachny pozvolna vaříme asi 50 minut, pak je necháme ve vývaru zchladnout. |
2 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachny vyjmeme z vývaru a rozpůlíme je. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, dáme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme dozlatova 10-15 minut. |
3 | Oheň zmírníme na 180 °C. Rozpustíme část másla, polijeme jím půlky kachny a posypeme lžičkou cukru. Kachnu pečeme dalších 5 minut a mašlovačkou ji potřeme polovinou medu. Znovu pečeme dalších 5 minut dozlatova. |
4 | Zbytek cukru a medu necháme zkaramelizovat ve zbývajícím másle. Přilijeme vinný ocet, pomerančovou šťávu, necháme přejít varem. Škrob rozmícháme ve smetaně a omáčku zahustíme. Ochutíme a vmícháme dílky pomeranče. Kachnu podáváme s omáčkou. |