Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26774

Ingredience

1500 g Bažant obecný
2 ks Bobkový list
150 g Celer řapíkatý
120 g Cibule
5 g Jalovec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
80 ml Ocet vinný
400 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,630 kcal
Kilojoule 6 821kJ
2% Sacharidy 9 g
241% Tuky 181 g
33% Sodík 669 mg
154% Bílkoviny 86 g

Marinovaný bažant postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu: očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme zeleninu. Smícháme ji s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a vínem. Přidáme polovinu olivového oleje smíchaného s octem.

2

Bažanty omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce bažantů necháme přes noc pod pokličkou uležet v marinádě.

3

Troubu předehřejeme na 250°C. Maso vyjmeme z marinády a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, přidáme marinádu a necháme přejít varem. Vložíme do trouby.

4

Bažanty pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 120°C a pozvolna pečeme další 2 hodiny. Bažanty vyjmeme, sebereme tuk a omáčku propasírujeme. Porce masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept