Marinovaný bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný bažant
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26774 |
Ingredience
1500 g | Bažant obecný |
2 ks | Bobkový list |
150 g | Celer řapíkatý |
120 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
80 ml | Ocet vinný |
400 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 266,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný bažant postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu: očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme zeleninu. Smícháme ji s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a vínem. Přidáme polovinu olivového oleje smíchaného s octem. |
2 | Bažanty omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce bažantů necháme přes noc pod pokličkou uležet v marinádě. |
3 | Troubu předehřejeme na 250°C. Maso vyjmeme z marinády a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, přidáme marinádu a necháme přejít varem. Vložíme do trouby. |
4 | Bažanty pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 120°C a pozvolna pečeme další 2 hodiny. Bažanty vyjmeme, sebereme tuk a omáčku propasírujeme. Porce masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. |