Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26775

Ingredience

1 kg Bažant obecný
450 g Hrozinky
40 g Máslo čerstvé
40 g Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
150 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
75 ml Vývar drůbeží
500 ml Čaj zelený
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,044 kcal
Kilojoule 4 369kJ
32% Sacharidy 114 g
52% Tuky 39 g
33% Sodík 656 mg
112% Bílkoviny 63 g

Petrohradský bažant postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.

2

Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.

3

Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept