Petrohradský bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrohradský bažant
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26775 |
Ingredience
1 kg | Bažant obecný |
500 ml | Čaj zelený |
450 g | Hrozinky |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pomeranče |
150 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
75 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 189,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Hrozinky, Ořechy vlašské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj zelený, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrohradský bažant postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený. |
2 | Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme. |
3 | Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme. |