Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26776
Kategorie: Maso

Ingredience

1,2 kg Bažant obecný
80 g Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
540 g Rybíz černý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 880kJ
7% Sacharidy 27 g
78% Tuky 58 g
38% Sodík 754 mg
130% Bílkoviny 73 g

Bažant na rybízu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.

2

K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.

3

Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept