Jednoduchý recept

Flambovaná husa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26777
Kategorie: Maso

Ingredience

3000 g Husa domácí
300 g Jablka
3 polévková lžíce Kompot jablečný
700 g Kompot višňový
5 g Pepř černý mletý
8 cl Slivovice
10 g Sůl
850 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,503 kcal
Kilojoule 6 288kJ
6% Sacharidy 23 g
168% Tuky 126 g
38% Sodík 769 mg
107% Bílkoviny 60 g

Flambovaná husa postup přípravy receptu:

1

Husu kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozčtvrtíme. Do husy dáme jablka a polovinu višňového kompotu, otvor uzavřeme párátky. Husu propíchneme pod stehny, uložíme do pekáče břichem dolů a zalijeme 250 ml vařící vody.

2

Pekáč vložíme do studené trouby a husu pečeme při 200 °C asi 3 hodiny. Po 45 minutách ji obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a celkem asi 400 ml vody. Jakmile je husa měkká, potřeme ji trochou slané vody a dopečeme při 250 °C dokřupava.

3

Husu flambujeme polovinou slivovice. Šťávu přecedíme, slijeme tuk a dolijeme vodou na 400 ml tekutiny. Přidáme zbývající višně, slivovici, jablečný kompot, upečená jablka s višněmi a prohřejeme.

Poznámka

Husu naporcujeme a podáváme s omáčkou a knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept