Recept

Bažant s jablky a kaštanovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26778
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Bažant obecný
500 g Jablka
250 g Kaštanové pyré
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
125 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
225 ml Víno jablečné
250 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 068kJ
14% Sacharidy 50 g
72% Tuky 54 g
50% Sodík 1 g
113% Bílkoviny 63 g

Bažant s jablky a kaštanovým pyré postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme

2

na dílky a podusíme na másle. Nesmí však příliš změknout!

3

Bažanta omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř potřeme solí. Prsíčka obložíme plátky slaniny a převážeme kuchyňskou nití. Bažanta osmažíme v oleji a pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Občas přilijeme trochu vývaru.

4

Bažanta vyjmeme, kuchyňskou nit odstraníme, maso naporcujeme a uložíme do tepla. Ve vypečené šťávě postupně prohřejeme kaštanové pyré a jablka na ozdobení bažanta.

5

V pekáči povaříme jablečné víno a zahustíme škrobem. Ochutíme smetanou, solí a pepřem. Bažanta zalijeme omáčkou a podáváme s kaštanovým pyré a jablky.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept