Recept

Bažant v citronové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26779

Ingredience

1,2 kg Bažant obecný
1 ks Bobkový list
120 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Majoránka
70 g Margarín
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
30 g Slanina vepřová
250 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
400 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
150 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,143 kcal
Kilojoule 4 783kJ
4% Sacharidy 14 g
87% Tuky 66 g
59% Sodík 1 g
132% Bílkoviny 74 g

Bažant v citronové omáčce postup přípravy receptu:

1

Bažanty zevnitř lehce osolíme, dobře opepříme a okořeníme trochou majoránky. Na prsíčka a stehna připevníme kuchyňskou nití plátky slaniny. V pekáči rozehřejeme margarín, bažanty ze všech stran osmažíme a vyjmeme.

2

Přisypeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, plátky cibule, nasekaný stroužek česneku, bobkový list a osmažíme. Přilijeme rajčatový protlak a promícháme. Do směsi vložíme bažanty, osolíme, opepříme. Přidáme 2 lžičky másla, zalijeme bílým vínem a pečeme přikryté v troubě při 250 °C asi 90 minut. Bažanty vyjmeme, odstraníme nitě, bažanty naporcujeme na čtvrtiny a uložíme do tepla.

3

Mouku lehce osmažíme na rozpuštěném másle, zalijeme vypečenou šťávou s trochou vývaru nebo bílého vína a důkladně provaříme. Omáčku přecedíme, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a kyselou smetanou. Nalijeme na maso a znovu prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept