Mexická polévka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická polévka se zázvorem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2678 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón bylinkový |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Koření mexické |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 134,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Koření mexické, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická polévka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Celer a mrkev nastrouháme najemno, dáme vařit do osolené vody a přidáme kostku vývaru. Vaříme deset minut, přidáme kousek nastrouhaného zázvoru, přilijeme smetanu a vsypeme mexické koření. |
2 | Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Hotovou polévku posypeme petrželkou. |