Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26781

Ingredience

50 g Hrozinky
150 g Jablka
1500 g Kachna mražená
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
4 cl Slivovice
125 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
6 polévková lžíce Želé rybízové
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,646 kcal
Kilojoule 6 885kJ
8% Sacharidy 28 g
195% Tuky 146 g
26% Sodík 512 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kachna po bádensku postup přípravy receptu:

1

Kachnu potřeme kořením. Troubu předehřejeme na 225°C. Housku vymačkáme. Jablka omyjeme. Z jednoho jablka vykrojíme jádřinec, dužinu nahrubo nastrouháme a přidáme k housce. Smícháme s vejcem, korintkami a petrželkou, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.

2

Kachnu vložíme do pekáče a zalijeme 300 ml vařící vody.

3

V předehřáté troubě pečeme při 225°C asi 1 a 1/2 hodiny, občas poléváme vypečenou šťávou nebo vodou.

4

Kachnu vyjmeme. Vypečenou šťávu povaříme se smetanou a ochutíme slivovicí. Ze zbývajících jablek odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na silné plátky, podusíme na másle, naplníme rosolem z černého rybízu a podáváme ke kachně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept