Listový salát s křepelkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s křepelkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26783 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Kerblík |
800 g | Křepelka |
300 g | Mango |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
60 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
200 g | Salát Polníček |
100 g | Sójové výhonky |
5 g | Sůl |
60 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 152,3mg |
Draslík | 925,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Křepelka, Mango, Olej rostlinný, Rajčata, Sójové výhonky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listový salát s křepelkou postup přípravy receptu:
1 | Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat. |
2 | Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme. |
4 | Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát. |