Recept

Křepelky s dušeným hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26784

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hroznové víno
1,2 kg Křepelka
4 polévková lžíce Olej rostlinný
5 g Pepř bílý
10 g Sůl
4 kávová lžička Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
150 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 906kJ
9% Sacharidy 31 g
39% Tuky 29 g
71% Sodík 1 g
123% Bílkoviny 69 g

Křepelky s dušeným hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny.

2

Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je.

3

Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept