Křepelky s dušeným hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky s dušeným hroznovým vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hroznové víno |
1,2 kg | Křepelka |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 g | Pepř bílý |
10 g | Sůl |
4 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 223,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Hroznové víno, Křepelka, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky s dušeným hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je. |
3 | Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme. |