Bažantí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí závitky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26791 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bažantí hruď |
50 g | Datle sušené |
50 g | Fíky sušené |
20 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
250 g | Krůtí prsa |
100 g | Meruňky sušené |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Pepř cayenský |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Štěrbák zahradní |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 56,4mg |
Draslík | 858,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky sušené, Krůtí prsa, Meruňky sušené, Olej stolní, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí hruď, Datle sušené, Houby sušené, Koňak Armaňak, Smetana 12% (konzumní), Štěrbák zahradní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí závitky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme. |
2 | Připravíme nádivku: |
3 | Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub. |
4 | Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky. |
5 | Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut. |