Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26791
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Bažantí hruď
50 g Datle sušené
50 g Fíky sušené
20 g Houby sušené
1 polévková lžíce Koňak Armaňak
250 g Krůtí prsa
100 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř bílý
5 g Pepř cayenský
125 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Štěrbák zahradní
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 18 g
34% Sodík 689 mg
102% Bílkoviny 58 g

Bažantí závitky postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.

2

Připravíme nádivku:

3

Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.

4

Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.

5

Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept