Recept

Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26793

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
150 g Hříbky čerstvé
200 g Kachní prsa
10 g Med včelí
2 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
5 g Pepř černý mletý
150 g Rukola
5 g Sůl
2 g Tresť pomerančová
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 896kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 528 mg
22% Bílkoviny 12 g

Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou postup přípravy receptu:

1

Rukolu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a odstraníme tuhé stonky. Rukolu vložíme do misky. Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Připravíme zálivku: Smícháme hořčici s medem, octem, pomerančovou esencí a olejem. Zázvor oloupeme a nastrouháme do zálivky. Ochutíme solí a pepřem. Houby ihned pokapeme trochou zálivky.

3

Zbytek zálivky pečlivě smícháme s rukolou tak, aby pokrývala všechny lístky. Salát rozdělíme na talíře a obložíme houbami.

4

Uzená kachní prsíčka (pokojová teplota) nakrájíme na plátky, spolu s rukolou a houbami upravíme na talíře a podáváme s divokou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept