Husí stehna s dušenými fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí stehna s dušenými fíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
150 g | Fíky čerstvé |
50 g | Hrozinky |
750 g | Husí stehna |
1 polévková lžíce | Margarín |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
275 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 488,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Fíky čerstvé, Hrozinky, Med včelí, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí stehna, Margarín, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí stehna s dušenými fíky postup přípravy receptu:
1 | Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova. |
2 | Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut. |
3 | Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico. |
4 | Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty. |
5 | Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť. |