Jednoduchý recept

Křepelčí prsíčka s třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26795

Ingredience

10 g Cukr krupice
300 g Kompot třešňový
2 polévková lžíce Koňak Armaňak
800 g Křepelka
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 619kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
30% Sodík 591 mg
79% Bílkoviny 44 g

Křepelčí prsíčka s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Prsíčka z křepelek vykostíme, omyjeme o osušíme. Máslo rozehřejeme na pánvi a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty.

2

Koňak ohřejeme. Prsíčka polijeme horkým koňakem a zapálíme. Plamen uhasíme bílým vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Třešně necháme okapat a vypeckujeme. Třešně a šťávu z kompotu přidáme ke křepelčím prsíčkům na pánev a asi 2 minuty povaříme. Ochutíme trochou cukru.

3

Křepelčí prsíčka upravíme na talíře a posypeme třešněmi. Vše pokapeme vypečenou šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou křupavé bagety nebo divoká rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept