Recept

Hesenské řízky s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26799
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Jablka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet jablečný
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 g Vepřová kýta
250 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 593kJ
11% Sacharidy 40 g
47% Tuky 35 g
29% Sodík 570 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hesenské řízky s jablky postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a potřeme jablečným octem. Hrozinky necháme změknout v jablečném víně. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájíme na tenké hranolky a smícháme s citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Troubu předehřejeme na 50°C (horkovzdušná trouba 40°C).

2

Pánev ohřejeme na středně velkém plameni a vložíme přepuštěné máslo. Řízky opět osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme a po každé straně smažíme asi 3 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé v předehřáté troubě.

3

Cibuli a jablka smažíme v omastku po řízcích asi 5 minut, až vše lehce zhnědne. Přilijeme jablečné víno s hrozinkami a necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělíme na řízky a servírujeme.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept