Hesenské řízky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hesenské řízky s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
250 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 725,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 65,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Jablka, Ocet jablečný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hesenské řízky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a potřeme jablečným octem. Hrozinky necháme změknout v jablečném víně. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájíme na tenké hranolky a smícháme s citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Troubu předehřejeme na 50°C (horkovzdušná trouba 40°C). |
2 | Pánev ohřejeme na středně velkém plameni a vložíme přepuštěné máslo. Řízky opět osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme a po každé straně smažíme asi 3 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé v předehřáté troubě. |
3 | Cibuli a jablka smažíme v omastku po řízcích asi 5 minut, až vše lehce zhnědne. Přilijeme jablečné víno s hrozinkami a necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělíme na řízky a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.