Recept

Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26800

Ingredience

marináda
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1,5 polévková lžíce Zázvor celý
2 ks Česnek
1 ks Šalotka
meruňkový dip
4 ks Cibule
4 polévková lžíce Džem meruňkový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
2 špetka Pepř citronový
1,5 polévková lžíce Zázvor celý
Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem
700 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
10% Sacharidy 36 g
15% Tuky 11 g
48% Sodík 954 mg
72% Bílkoviny 40 g

Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kostky přibližně 3 x 3 cm. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a drobně pokrájíme.

2

Připravíme si marinádu: cibuli, česnek, 1/2 pokrájeného zázvoru, nastrouhanou kůru z limetky, 1 lžíci olivového oleje a 3 lžíce sójové omáčky dáme do mísy. Přidáme maso, pokapeme limetkovou šťávou a promícháme s marinádou. Maso necháme v marinádě 3-12 hodin (dáme do chladničky).

3

Připravíme si meruňkový dip: lahůdkovou cibulku s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Dáme ji do mísy a přidáme k ní 1,5 lžíce pokrájeného zázvoru, 1/2 lžičky pasty Sambal Oelek,

4

sladký meruňkový džem, 2 lžíce sójové omáčky, 2 špetky citronového pepře a vše dobře promícháme.

5

Ve woku si rozpálíme 3 lžíce sezamového oleje a za stálého míchání kuřecí prsa orestujeme dozlatova. Před dokončením maso přelijeme 2-3 lžícemi marinády, případně přisolíme podle chuti, promícháme a odstavíme z plotny.

6

Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, polijeme 2 lžícemi meruňkového dipu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept