Hovězí na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na rajčatech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26803 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 145,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí pokrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do většího rendlíku, v němž jsme na oleji zpěnili pokrájenou cibuli, přidáme maso, ochutíme pepřem, solí a pod pokličkou dusíme. Když je maso poloměkké, vlijeme víno a bez poklice necháme probublávat, dokud není maso měkké. |
2 | Servírujeme s vařenými brambory. |