Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26807
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
100 g Jogurt bílý
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Okurky nakládané
20 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Šunkový salám
10 g Sýr Eidam cihla 30%
150 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
47% Sodík 949 mg
66% Bílkoviny 37 g

Guláš z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí.

2

V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií.

3

Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept