Telecí maso na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na celeru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26808 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Celer bulvový |
40 g | Cibule |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí maso přední |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 433,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso na celeru postup přípravy receptu:
1 | Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno. |
2 | Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme. |
3 | Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory. |