Marinovaný kachní špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kachní špíz
Marinovaný kachní špíz
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
5 ks | Česnek |
2 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Koření pěti vůní |
4 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2,5 dl | Omáčka Hoisin |
2,5 dl | Omáčka sójová |
0,5 dl | Víno madeira |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
těstíčko na tempuru | |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Voda pitná |
Marinovaný kachní špíz | |
12 ks | Citronová tráva |
600 g | Kachní prsa |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1,5 kávová lžička | Pepř citronový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190g |
---|---|
Cholesterol | 143,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Med včelí, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Zázvor celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová tráva, Kmín drcený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Mouka pšeničná hladká T 650, Kachní prsa, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kachní špíz postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa i s kůží omyjeme a pokrájíme zešikma na stejné hranolky. |
2 | Pokud máme citronovou trávu, tak ji očistíme a kachní hranolky na ni navlečeme. Pokud ji nemáme, použijeme jen obyčejné špejle. Maso osolíme, posypeme kmínem, opepříme citronovým pepřem a dáme do pekáčku. |
3 | V předehřáté troubě na 200 °C maso upečeme z každé strany dozlatova. |
4 | V misce si připravíme marinádu: oloupaný zázvor s česnekem drobně pokrájíme a smícháme s omáčkou Hoi-sin, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, medem, směsí pěti koření a vínem. |
5 | Když je kůže dobře propečená, potřeme celé kousky marinádou a pečeme v troubě ještě 10 minut. Během pečení maso každé 2 minuty potíráme marinádou. |
6 | Do misky nalijeme hodně studené vody, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a krátce rozmícháme. Ve woku si rozpálíme olej. Omytou cuketu nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné) a obalené těstíčkem je z každé strany krátce orestujeme. Usmažené dáme odkapat na papírovou utěrku. |
7 | Upečené kachní špízy vyjmeme, odložíme do misky a uchováme je teplé. Výpek zředíme zbývající marinádou s vínem a přivedeme k varu. Vaříme do doby, až nám zhoustne, pak omáčku přecedíme. |
8 | Kachní špízy dáme na talíře, pokapeme výpekem a podáváme s usmaženou cuketou. |