Recept

Hahnekammenský řízek s vdolečky z brokolice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26813
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brokolice
60 g Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
5 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
100 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
100 ml Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
5% Sacharidy 17 g
45% Tuky 34 g
48% Sodík 969 mg
77% Bílkoviny 43 g

Hahnekammenský řízek s vdolečky z brokolice postup přípravy receptu:

1

Brokolici omyjeme a očistíme, stonky oloupeme. Růžičky oddělíme a dáme 4 stranou. Zbývající brokolici nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky. V kastrolku rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme krátce zesklovatět. Přidáme ji k nakrájené brokolici, přilijeme 100 ml vody, okořeníme solí a pepřem. Navrch položíme brokolici, kterou jsme dali stranou, přikryjeme a na mírném plameni asi 20 minut zapékáme, až zelenina změkne.

2

Vyndáme růžičky brokolice a dáme je stranou. Zbývající zeleninu přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat. Předehřejeme troubu na 190°C (horkovzdušná 170°C). Brokolici nahrubo umixujeme. Přidáme tvaroh, parmazán a vejce, přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla hustá tekutina. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

3

Potřeme omastkem 4 prohlubně na vdolečky (nebo formičky na porce, 200 ml). Naplníme rozmixovanou brokolicí a doprostřed zapíchneme růžičku brokolice. Formu postavíme do hlubokého plechu na pečení, dáme doprostřed trouby a ze strany nalijeme asi 2 cm vroucí vody. Vdolečky z brokolice zapékáme asi 25 minut.

4

Řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Z delší strany několikrát nařízneme, ale neprořízneme, jako hahnekammenský hřeben. Osolíme a mírně zaprášíme moukou. Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev, pak olej a na něm smažíme řízek z každé strany asi 3 minuty. Řízky vyndáme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé. Slijeme z pánve olej, povaříme sedlinu po smažení se zeleninovým vývarem a ochutíme. Vyndáme vdolečky s brokolicí z formiček a položíme je na talíře. Úhledně k nim naservírujeme řízky a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept