Jednoduchý recept

Cibulový řízek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26814

Ingredience

100 g Cibule
4 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 g Vepřová kýta
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
2% Sacharidy 6 g
40% Tuky 30 g
36% Sodík 714 mg
52% Bílkoviny 30 g

Cibulový řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme, lehce naklepeme a okořeníme solí a pestrým pepřem. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C).

2

Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev a pak olej. Řízky smažíme po každé straně asi 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. Všechnu cibuli dobře podusíme 5 minut na výpeku, až změkne, ale nezhnědne. Přilijeme vývar a necháme jednou přejít varem. Cibuli ochutíme solí a pepřem a úhledně narovnáme na řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept