Jednoduchý recept

Řízek v kaparové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26815
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
600 g Vepřová kýta
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
2% Sacharidy 6 g
45% Tuky 34 g
36% Sodík 714 mg
55% Bílkoviny 31 g

Řízek v kaparové omáčce postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme, rozpůlíme napříč a lehce naklepeme. Rozehřejeme pánev a na středně velkém plameni necháme zpěnit olivový olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé.

2

Mouku vmícháme do omastku po smažení, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme kapary a omáčku nalijeme na řízky. Navrch nasypeme petržel a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept