Řízek v kaparové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízek v kaparové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26815 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 568,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízek v kaparové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme, rozpůlíme napříč a lehce naklepeme. Rozehřejeme pánev a na středně velkém plameni necháme zpěnit olivový olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé. |
2 | Mouku vmícháme do omastku po smažení, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme kapary a omáčku nalijeme na řízky. Navrch nasypeme petržel a servírujeme. |