Falcký vinný řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falcký vinný řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
130 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 651,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falcký vinný řízek postup přípravy receptu:
1 | Řízky osušíme a lehce naklepeme. Po obou stranách posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme 2 lžícemi oleje. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Rozehřejeme pánev s trochou oleje, řízky smažíme na středně velkém plameni po obou stranách 3 minuty, vyndáme. |
4 | Rozehřejeme na pánvi zbývající olej, cibuli necháme asi 7 minut lehce zhnědnout. Přidáme rajčatový protlak a víno, necháme krátce přejít varem a ochutíme. Řízky položíme do omáčky, přikryjeme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít. |