Jednoduchý recept

Falcký vinný řízek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26816
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
5 g Majoránka
3 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
600 g Vepřová kýta
130 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 27 g
29% Sodík 572 mg
53% Bílkoviny 30 g

Falcký vinný řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a lehce naklepeme. Po obou stranách posypeme solí, pepřem a majoránkou a potřeme 2 lžícemi oleje.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Rozehřejeme pánev s trochou oleje, řízky smažíme na středně velkém plameni po obou stranách 3 minuty, vyndáme.

4

Rozehřejeme na pánvi zbývající olej, cibuli necháme asi 7 minut lehce zhnědnout. Přidáme rajčatový protlak a víno, necháme krátce přejít varem a ochutíme. Řízky položíme do omáčky, přikryjeme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept