Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 26819
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

PESTO
5 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
3 g Olej olivový
30 g Oříšky piniové
1 špetka Sůl
25 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
Hustá polévka s pestem
300 g Boby zahradní
4 stroužek Česnek
250 g Chřest zelený
1 ks Cibulka jarní
3 ks Cuketa
0,5 ks Květák
6 ks List brutnáku
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
0,5 ks Romanesco
1 špetka Sůl
1 plátek Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Lasagne

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
23% Sacharidy 81 g
260% Tuky 195 g
12% Sodík 240 mg
35% Bílkoviny 20 g

Hustá polévka s pestem postup přípravy receptu:

1

Zeleninu a listy brutnáku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Z jarních cibulek nakrájíme jen zelenou část, cukety na špalíky a česnek oloupeme. Omytá rajčata nekrájíme.

2

2l vody přivedeme k varu, vložíme do ní mrkev, květák, zelený chřest, romanesco, boby, a polovinu rajčat. Potom přidáme cibuli, česnek a listy brutnáku. Snížíme teplotu a v zakrytém hrnci necháme zeleninu vařit 30-35minut.

3

Do polévky přidáme olivový olej, kůrku parmezánu a zbývající rajčata. Ochutíme pepřem a hrubou solí.

4

Ve vroucí vodě uvaříme lasagne na skus a rozložíme je na kuchyňskou utěrku. Podélně je rozkrojíme na tři stejné části, vložíme do polévky a promícháme.

5

Na pesto omyjeme, otrháme a osušíme lístky bazalky. Oloupeme česnek a spolu s bazalkou, piniovými semeny rozmělníme v hmoždíři. Do olivového oleje přidáme sůl a nastrouhaný pecorino (sýr ovčí tvrdý) a parmezán. Vmícháme do pesta.

6

Polévku nalijeme do talířů a podáváme s pestem společně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept