Hustá polévka s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá polévka s pestem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 26819 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
PESTO | |
---|---|
5 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
3 g | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Hustá polévka s pestem | |
300 g | Boby zahradní |
4 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Cuketa |
0,5 ks | Květák |
6 ks | List brutnáku |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
0,5 ks | Romanesco |
1 špetka | Sůl |
1 plátek | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 872,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 34,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Květák, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Boby zahradní, Chřest zelený, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Romanesco, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny List brutnáku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá polévka s pestem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a listy brutnáku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Z jarních cibulek nakrájíme jen zelenou část, cukety na špalíky a česnek oloupeme. Omytá rajčata nekrájíme. |
2 | 2l vody přivedeme k varu, vložíme do ní mrkev, květák, zelený chřest, romanesco, boby, a polovinu rajčat. Potom přidáme cibuli, česnek a listy brutnáku. Snížíme teplotu a v zakrytém hrnci necháme zeleninu vařit 30-35minut. |
3 | Do polévky přidáme olivový olej, kůrku parmezánu a zbývající rajčata. Ochutíme pepřem a hrubou solí. |
4 | Ve vroucí vodě uvaříme lasagne na skus a rozložíme je na kuchyňskou utěrku. Podélně je rozkrojíme na tři stejné části, vložíme do polévky a promícháme. |
5 | Na pesto omyjeme, otrháme a osušíme lístky bazalky. Oloupeme česnek a spolu s bazalkou, piniovými semeny rozmělníme v hmoždíři. Do olivového oleje přidáme sůl a nastrouhaný pecorino (sýr ovčí tvrdý) a parmezán. Vmícháme do pesta. |
6 | Polévku nalijeme do talířů a podáváme s pestem společně. |