Vajíčkový salátek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salátek
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2682 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 krajíc | Chléb toastový |
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citrony |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 163,8mg |
Draslík | 188,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 633,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Citrony, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salátek postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme natvrdo dvě vejce. |
2 | Ve zbylých vejcích obalíme toastový chléb. Osmahneme jej, rozkrájíme na kostičky a pokapeme kečupem. |
3 | Do mísy nakrájíme uvařená vejce, na půlky rajčátka, posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Zakapeme citronem, osolíme a opepříme. |