Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26822

Ingredience

60 g Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
350 g Rajčata
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
600 g Vepřová kýta
50 g Vepřový jazyk
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
3% Sacharidy 10 g
57% Tuky 43 g
30% Sodík 591 mg
62% Bílkoviny 35 g

Cikánský řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky lehce naklepeme plochou stanou paličky na maso, osolíme, opepříme a zaprášíme slabou vrstvou mouky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

2

Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na velmi malé kousky, stopky odstraníme, žampiony otřeme papírovou utěrkou, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme.

3

Rozehřejeme velkou pánev a na středně velkém až velkém plameni necháme zpěnit 2 lžíce másla. Řízky ostře smažíme po každé straně 1-2 minuty, pak rozehřejeme na pánvi máslo, v němž jsme smažili řízky, přidáme zbývající máslo, nakrájenou cibuli a česnek a asi 4 minuty podusíme, musí zůstat světlé. Přidáme žampiony a smažíme, až se tekutina vyvaří. Zředíme bílým vínem a na středně velkém plameni necháme téměř vyvařit. Na pánev dáme nakrájená rajčata a lístky tymiánu a asi 10 minut necháme slabě vařit.

4

Vařený jazyk a šunku nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do omáčky. Pikantně ochutíme solí a cayenským pepřem. Řízky vyndáme z alobalu a včetně vyteklé šťávy položíme do omáčky a necháme je ještě ohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept