Telecí řízek s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 936,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Lístky bazalky otřeme papírovou utěrkou a natrháme. Jedno rajče dáme stranou, ze zbývajících umixujeme s bazalkou pyré. |
2 | Řízky osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme napříč a naklepeme na velmi tenké plátky. Ochutíme solí a pepřem, slabě zaprášíme moukou. |
3 | Pořádně rozehřejeme pánev, pak na ní rozehřejeme olej. Řízečky smažíme po každé straně 2-3 minuty. Jakmile zhnědnou, přidáme rajčatové pyré, snížíme teplotu a necháme 2-3 minuty slabě vařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. |
4 | Ostatní rajčata nakrájíme na hranolky a rozdělíme na řízky. Ozdobíme zbývajícími lístky bazalky a servírujeme. |