Recept

Kněžský řízek v pikantní omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26824

Ingredience

120 g Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
5 g Tabasco
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 29 g
39% Sodík 771 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kněžský řízek v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept